Hakikat Untuk Jadi Photographer Hebat

Wednesday, June 16, 2010


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته بسم الله الرحمن الرحيم

Hi! Selamat petang semua. Alhamdulillah syukur saya pada Allah SWT kerana masih diberikan kesempatan untuk saya menulis sikit pasal Photography ni. Saya ade terbaca satu artikel dari blog Fototeacher ni. Penulis blog tu kata, bukan mudah untuk jadi photographer ni. Pertama sekali ilmu perlu ada. Nak tuntut ilmu, berbagai cara kita bole buat. Tanya orang yang berpengalaman, baca artikel² yang berkaitan dan yang paling senang orang kate, hadiri kursus. Hm, adakah dengan hadiri kursus kita bole jadi photographer yang berjaya? So, kalo nak tahu lebih lanjut. Korang² bole buka blog Fototeacher, artikel ni. Saya nak copy artikel beliau masuk sini, takut xmntak kebenaran timbul masalah lain pulak. hehe. So, saya ade sertakan link post yang berkaitan. Jom sama² kita baca, moga ada manfaat kepada sesiapa sahaje yang ingin cebur dalam bidang photography ni macam saya. Insya`Allah~

Sebelum tu, saya nak ucapkan terima kasih pada semua kerana sudi meluangkan sedikit masa untuk jengah sini. Blog ni baru dicreate kan pada beberapa hari yang lepas. Saya Julia dan sahabat saya Rafina [Julfy], akan berkerjasama dalam me RUNNING kan Julfy JR Photography jika diizinkan Allah SWT, insya`Allah =)

Kami nak jadi Partime Photographer, hehe! Kalau hajat xkesampaian pun, kami jadikan bidang ni sebagai hobi jelah. hm.. bubye!

Wassalam,
Julfy JR

2 comments

  1. gud luck~~~moga2 segala apa yg dhajati tercapai(AMIN)..so bole la jd photographer utk my wedding next year...insyaAllah..lalalala~~~

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Julfy Photography. Design by Fearne.