Engagement Alang & Gee

Sunday, February 27, 2011

Salam,

Fuh ni dia shoot engagement pasangan Alang & Gee pada sabtu lepas, 26.02.2011 di ampang. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan jayanya walaupun sebelum sampai ke majlis, ade sedikit ***** untuk sampai kesana. Tapi, alhamdulillah tepat pada masanya saya & the gang lain sampai tepat jam 3pm+. Kalau tidak..huhu~

Setelah settle shoot majlis, sudah tiba masanya utk shoot outdoor pulak. Sebelum tu dah decide la nk shoot kt Bukit Ampang. Sebab dah tak tau dh shoot kt mane? Tempat mane yang sesuai. Ish, susah betul nk decide tempat ni sebenarnye. Fuh! Disebabkan time tu hujan. Last², selepas berbincang dgn client. Ktorang decide, shoot kt KLCC. Taman KLCC, kalo hujan masih xberenti. Shoot dalam mall sudah.~ Sudah, mcmane nk shoot dalam mall ni?..huhu~ Sebab sebelum pegi dah plan nk shoot kt taman², rumput²..huhu~ Ni la satu cabaran baru sebenarnye.

Time nk ke KLCC pun ade prob. huhu~ Saya terFollow kereta lain. Ingatkan konvoi² yang nk shoot outdoor tu. Rupenya, hampeh! Orang lain. U-turn. Terus ke KLCC, nasib baik ade GPS Navigator si Nazirah tu. [g KLCC pun xtau ke?] Bukan xtau. Sebab saya as a driver, xbiase sangat kt area ampang. huhu~ Xbiase dgn jalan² dalam utk ke sana. Drive punye drive (follow GPS), akhirnya sampai juga kami ke KLCC. hm~ Tapi, malangnye client yang sampai dulu. huhu~ Dorang pulak kena tunggu photographer, maaf ye Gee & the gang. hoho~

Kami sampai time tu pun dah lambat. Dah kul 7pm+ time tu. Ish~ Nasib baik client spoting. Tapi susah hatila ktorg, sbb .... Alamak, mcmane nk main dengan lighting ni! Fuh! Akhirnye, alhamdulillah berjaya jugak. Mencabar shoot time gelap² ni. Mula² tu mmg xbape best gmbo. Last² okla sbg beginner, dpt nice shoot bile guna wireless utk flash.[try & error, gmbar xcantik kami mintak maaf ye Gee] huhu~ Habis shoot, tepat pukul 7.55pm+ lbh kurang. Alhamdulillah.

Anyway, thanks pada semua yang terlibat. Alang, Gee & the gang yang mmg best. Sempoi. Thanks to Julfy team jugak, enjoy dgn shoot! Alang & Gee, Congrat!

Pasangan: Alang yg ensem & Gee yg comel =)
Tempat: Ampang & KLCC
The Shooters: Julia, Efi, Nazirah & Mimie

Julfy©












3 comments

  1. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan jayanya walaupun sebelum sampai ke majlis, ade sedikit ***** untuk sampai kesana.

    ape yg ***** tu??

    ReplyDelete
  2. k.ju amik ati alang n gee ni kan last2 tu..sbb dh buat slh..rs bsalah la tu..huh

    ReplyDelete
  3. suke hati la..mane bole bgtau. R.A.H.S.I.A!

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Julfy Photography. Design by Fearne.