Shoot @ Bukit Melawati

Tuesday, February 8, 2011

Salam,

kali ni group Julfy© (semua pompuan) outing di Bukit Melawati. Ramai ke? xramai pun. Just 4 orang je..huhu~ (memang saje suke outing 4 org. Senang skit keje. hee~ Kali ni Saje outing nk shoot gambar pemandangan disana. Lagipun weekend tu, xde job ape²pun, boring~ so decidela untuk outing disana. Plan utama nk shoot sunset. Tapi...agak malang, sepanjang perjalanan dari KL-Shah Alam-Kapar-Kuala Selangor nampak mendung je..awan pun kurang menarik..huhu. Bile sampai sane je, solat asar dan lbh kurang dlm pukul 5.15pm+, kitorang beli tiket utk naik tren. Wow. Agak best jugakla perasaan time tu. Naik tren utk daki bukit tu [mendaki, sesuai ke?].. Xdela tinggi mane pun rasanye. Tapi kalo berjalan kaki keatas, agak mengah jugaklah. hoho. tapi xdela macam bukit tabur yang gile tu. huhu~ kena ade persiapan yg cukup kalo nk daki sane. hm~

Bile sampai kt atas tu, wah. agak best. Best sbb tmpt yang kita tak pernah sampai, dah smpai pun akhirnya. Yang paling best tu, tgk gelagat kera² @ monyet² kt atas tu. Siap ade gerai kecik yang jual makanan utk...kera² tu. Ish, bukan gerai utk kite. Tapi utk kera² tu..hee~ Kalo utk kita? Habisla smua kena serang dgn kera² tu nnti. So kesimpulannye, siape yg belum sampai lagi kt Bukit Melawati ni. Janganlah bwk segala bagai makanan. Habis xmerasa nnti, silap² tercedera akibat kera² yang cerdik tu. hoho~

Shoot punye shoot sampai pukul 6.30pm+, turunla. Gi tempat lain plak. Rupenya xde ape sangat pun kt sane. huhu~ SHOOT jela ape yang best. hee~ Orang kate nk shoot sunset best kt atas tu. Tapi, xjadi pon shoot sunset kat atas tu. Pas shoot kt situ, tryla cari tmpat yang best utk dishoot. Pastu, ish nampak pulak sang matahari (sunset) yg cantik gile. Warna merah. Kejar punye kejar (naik kereta), sampai kampung mane entah. hurm~ Malang, matahari dah xnmpak lagi..huhu~ xde rezeki nk shoot sunset. So dari peristiwa ni, gang² julfy© yang berkaitan asyik mengungkit je dgn saya. Sunset. SUNSET. Sunset. Owh~!

Apepun saya enjoy dgn Julfy©! hee..Nanti kte outing sama² lagi eh. Shoot sunset. huhu~

Tempat: Bukit Melawati, Kuala Selangor
Yang terlibat: Julia, Epi, Mimie & Nazirah

Julfy©








[Gallery]

4 comments

  1. ini kong kang..hehee..n ni kong kang betina (tgk dr gmbr 1st)..kui3

    ReplyDelete
  2. kong kang betina? betina ke tu? mcmane tau?

    ReplyDelete
  3. tgk la gmbr ats skali tu..kan betina tu..haa

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Julfy Photography. Design by Fearne.