Camera mane yang OK?

Friday, March 18, 2011

Salam,

Biasela, lunch hour saya suke xplore blog² photographer lain. nak tengok contoh² gambar dorang, tengok angle² kreatif dorg utk saya jadikan sumber inspirasi time kami shoot nanti. Bukan meniru! hee.. Semuanya nice! kagum! hee~ Bila la dapat shoot cantik² macam dorangkan? End~

Xplore punye xplore, saya terjumpa satu blog photographer yang otai dah saya rasa. Tengok dari mula dia tulis blog (entry paling lama) . [Just view jela. view gambar² dia.] Mungkin dari mula dia pegang DSLR dari thn 2008 (agak jela, sbb dia mula tulis blog dia tahun tu). Sampai ke post January 2009. Saya terjumpe satu tajuk yang agak menarik bagi saya dan mungkin best untuk saya kongsikan dalam blog saya ni. Tajuk dia. 'Sony? Dunia baru DSLR'. Bestla entry dia yang tu. Bace punye baca, smpai habis. Teringat saya ade sorang budak ni, mengadu dgn saya pasal camera. Dia pengguna Sony Alpha jugak macam saya. Budak tu kate, ade kawan² dia yang pakai Nikon etc, perlekehkan kemampuan Sony Alpha yang diperkatakan masih baru dalam dunia DSLR ni. Betul ke baru?

Ha, kalo nak tau lebih lanjut pasal entry tu. Jom kita bace entry best dia ni. Saya setuju!

habis baca dah ke? Ha, bagi saya. Camera ape pun OK. Biasela tu, setiap camera. Pasti ade kelebihan dan kekurangannya yang tersendiri. Mane ade dalam dunia ni, camera yang perfect! Perfect 100%. Pasti ade kurangnye bukan? So, nak beli Nikon, Sony atau Canon apepun smua OK. Janji kita sebagai pengguna tu. Ade seni, style dan teknik yang kreatif, pasti guna camera apepun gambar jadi cantik! Walaupun hanya gunakan camera digital biase.. Betul tak? hee~

Julfy©

Post a Comment

Latest Instagrams

© Julfy Photography. Design by Fearne.